

| Ingredience: | |
| sledě nebo zavináče | 1 sklenice |
| šalotka | 2 - 3 ks |
| menší jablko | 1 ks |
| jarní cibulka | 1 ks |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| majolka nebo tatarská omáčka | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| petrželka, libeček nebo pažitka | dle chuti |
Rybí salátek přijde k chuti na večeři nebo svačinu, určitě je lepší, jak kupovaný a máme salátu hodně a víme, co v něm je.
Ryby vyndáme z nálevu, odstraníme, zeleninu a vše, co nám výrobci do zavináčů přidali. Zavináče zbavíme kůže. Pokrájíme na kostičky, šalotky a jablko pokrájíme také na kostičky.
Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekané bylinky. Doladíme solí, pepřem a zakysanou smetanou. Můžeme přidat i čerstvou majolku nebo tatarskou omáčku a podáváme s pečivem.