Pažitka
Název:

Domácí špaldový chléb


Domácí špaldový chléb


Ingredience:
Ingredience:
špaldová celozrrná mouka400 g
čerstvé droždí20 g
voda300 ml
extra panenský olivový olej2 lžíce
mořská sůl špetka
slunečnicová semínka40 g
dýňová semínka40 g
Postup přípravy:

Miluji čerstvé pečivo, hlavně po ránu....Bohužel, je těžké dnes najít kvalitní chléb, který by nechutnal tuctově. Já boj za dobrým chlebem už vzdala a upekla si raději svůj. Mám moc ráda špaldovou mouku, která je zdravá a neskutečně chutná. Tento chléb je naprosto jednoduchý. I přes svou jednoduchost má ale dokonalou chuť. Můžete ho jíst jen samotný a nebudete se moct jej nabažit.

Troubu si předehřejte na 250 stupňů. Do mouky rozdrobte kvasnice a přisypte sůl. Přisypte semínka. Vše promíchejte. Pak přidejte vodu a zpracujte vláčné těsto. Do těsta přilijte i dvě lžíce olivového oleje a znovu vše pořádně propracujte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 60 minut. Na plech si dejte pečící papír a potřete ho trochou olivového oleje. Vypracujte si z těsta bochník a přendejte ho na plech. V této fázi do něj můžete zadloubat dýňová semínka. Připravený chléb dejte péct do trouby na 60 minut. Průběžně jej ale kontrolujte, jestli se nepeče moc rychle =) Pokud ano, ztlumte teplotu na 200 - 220 stupňů.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno