Pažitka
Název:

Domácí spätzle s houbami


Domácí spätzle s houbami


Ingredience:
Ingredience na těsto:
hladká mouka250 g
mléko10 pol. lžic
vejce3 ks
sůl1 špetka
K zapečení:
čerstvé houby1 hrst
slanina1 kousek
cibule1 ks
petrželka1 hrst
libeček1 hrst
niva1 kousek
sůl1 špetka
pepř1 špetka
máslo
Postup přípravy:

Domácí "těstoviny" jsou prostě nejvíc. Jakmile jejich výrobu a přípravu budete mít v ruce, budete je dělat neustále.

Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout.

Mezitím na másle orestujeme dohněda cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Nasekáme si bylinky a nastrouháme nahrubo sýr.

Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky ( viz. foto) postupně po dávkách " strouháme" do vody spätzle. 

Jakmile vyplavou ( pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200C zapéct. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno