Pažitka
Název:

Domácí sýrové krekry


Domácí sýrové krekry


Ingredience:
Ingredience:
máslo200 g
hladká mouka200 g
tvrdý sýr (Eidam, Gouda)200 g
žloutek2 ks
sůl1 lžička
kari koření špetka
Pikantnější verze pro dospělé:
sušený česnek nebo pálivá paprika1 lžička
Postup přípravy:

Dobré ráno! Je před námi poslední den v roce 2016, to nám to zase uteklo jako voda... My si dnes užijeme den dlouhou procházkou naší stověžatou Prahou a na večer už máme připravené "zobání k telce". Dětská verze bez koření a dospělácká verze se špetkou kari koření, sušeného česneku a pálivé papriky. Užijte si hezky poslední den letošního roku.

Nejprve si nastrouháme sýr na jemno. Do misky si odvážíme hladkou mouku, přidáme sýr, sůl, koření, změklé máslo a žloutky. Vše zpracujeme v těsto. Vál si pomoučníme a pomocí válečku vyválíme plát cca 3 mm. Poté již jen vykrajujeme libovolné tvary a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 10 minut do růžova. Z této dávky jsem měla 3 plechy malých krekrů.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno