

| Ingredience: | |
| kuřecí prsní rížek | 1 ks |
| lahůdková maďarská paprika | dle chuti |
| RAMRAM koření baby gril bez glutamátu | dle chuti |
| RAMRAM směs steak bez glutamátu | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| Zeleninová náplň: | |
| bílá cibule | 1/2 ks |
| rajče | 1 ks |
| dubový salát | 8 listů |
| červená paprika | 1/2 ks |
| olivový olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| Tortilla: | |
| hladká špaldová mouka | 150 g |
| hladká celozrnná špaldová mouka | 100 g |
| České Ghíčko | 50 g |
| horká voda | 140 ml |
| sůl | 1 lžička |
Tortilly dělám ráda, mají neomezené množství variací náplní a hlavně jsou rychlé. Nechávám si je na dny, kdy pospíchám, a nebo když si je manžel vyžádá.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, polijeme olivovým olejem, přidáme koření, zamícháme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím si připravíme zeleninovou náplň, pokrájíme zeleninu - cibuli, rajče, papriku, osolíme, přidáme pár kapek olivového oleje a zamícháme, opláchneme listy dubového salátku a necháme stranou. Připravíme si tortilly. Prosejeme mouku, přidáme Ghí, sůl a zalijeme horou vodou, těsto propracujeme. Orestujeme kuřecí maso, vyválíme tortilly, které nasucho opečeme. Do tortilly vložíme listy dubového salátku, orestované kuřecí maso zeleninu, zabalíme a dobrou chuť.
Kdo má rád dresing, může si přidat bílý jogurt nebo zakysanou smetanu.
Obojí lze dochutit pepřem, solí a limetkou.
Složení koření steak: 30% soli, pepř, hořčice, koriandr, tymián, cibule, paprika.
Podrobné info: