Pažitka
Název:

Domácí tvarohovo-smetanová zmrzlina s broskvemi


Domácí tvarohovo-smetanová zmrzlina s broskvemi


Ingredience:
Ingredience:
přezrálé broskve250 - 300 g
měkký tvaroh250 g
smetana na šlehání150 ml
moučkový cukr dle chuti
šťáva z citronu nebo limetky dle chuti
Postup přípravy:

V létě je nejlepším osvěžením zmrzlina, teda kromě piva :-D Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí. Jak na to vám napíši v receptu.

Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru, podle toho, jak je ovoce sladké, přisladíme moučkovým cukrem. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíte. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit. Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká. A to je vše.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno