Pažitka
Název:

Domácí tvarohovo-špaldová pizza


Domácí tvarohovo-špaldová pizza


Ingredience:
Ingredience na těsto:
tvaroh ve vaničce300 g
vejce2 ks
špaldová mouka60 g
lněná mouka1 pol. lžíce
sůl1 špetka
Na pizzu:
rajčatový protlak / kečup1 malá plechovka
česnek1-2 stroužky
sůl1 špetka
šunka4 plátky
strouhaný sýr1 hrstka
pozzarella1 ks
hermelín1/2 ks
lístky čerstvé bazalky4-5
Postup přípravy:
„Mamino, já bych si dal pizzu.“
„Dobře.“
Manžel: „Budeš péct pizzu?“
„Jo.“
Myslím, že je důležitý a moc hezký jíst společně a jsem ráda, když se to podaří, i když to není úplně často.

1. Smícháme ingredience na těsto: tvaroh, vejce, sůl, špaldovou mouku, oregano. Promícháme a přidáme lněnkou mouku.
2. Na pečicí papír vytvarujeme pizzu a pečeme na 200 cca 5 minut.
3. Mezitím si dochutíme rajčatový protlak.
4. Na předpečené těsto rozetřeme dochucený rajčatový protlak. Rozprostřeme šunku, posypeme sýrem, přidáme hermelín, mozzarellu.
5. Dopečeme do zlatova, cca 20 minut.

Nakonec zdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Nedoma

    zavřít okno