Pažitka
Název:

Domácí vaječná tlačenka


Domácí vaječná tlačenka


Ingredience:
Ingredience:
nálev z kyselých okurek250 ml
majonéza6 lžic
vařená vejce5 ks
zakysaná smetana6 lžic
šunka100 g
hrášek100 g
kukuřice100 g
bejby karotka100 g
červená paprika1 ks
kyselé okurky2 ks
želatina ( 20g)1 sáček
čerstvá petrželka1 hrstka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

O Velikonocích nesmí chybět domácí vaječná tlačenka. Na jednu výbornou mám pro vás jednoduchý recept. Věřím, že si pochutnáte, tak jako my. 

Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom do nenalévali do směsi vařící.

V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Tlačenku necháme řádně vychladit.

Podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno