Pudink: | |
smetana ke šlehání | 200 ml |
žloutky | 40 g |
cukr krupice | 20 g |
vanilkový lusk | 1/4 ks |
kukuřičný škrob | 1 lžička |
Grand Marnier | 1 lžička |
Na ozdobu: | |
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) | dle chuti |
čerstvá máta | dle chuti |
Chuť vanilkového pudinku mi připomíná dětství, tu bezstarostnost každého dne. Dnes, když už jsem o něco větší, si ho doma připravuji sama. Dělám tento domácí vanilkový pudink, který má opravdu skvělou chuť a já doufám, že si ho jednou bude připomínat náš Vojta.
1. 150 ml smetany ke šlehání smícháme s cukrem a dáme do rendlíku. Přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Odstavíme z plotny a vyndáme vanilkový lusk.
2. Zbytek smetany si smícháme se žloutky, kukuřičným škrobem a Grand Marnier. Žloutkovou směs vmícháme do smetany a dáme znovu na plotnu. Vaříme do zhoustnutí.
3. Hotový pudink dáme do misek a necháme vychladnout.
4. Ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.
TIP: Cukr krupici můžete nahradit světlým třtinovým cukrem.
Podrobné info: