Pažitka
Název:

Domácí vanilkový pudink


Domácí vanilkový pudink


Ingredience:
Pudink:
smetana ke šlehání200 ml
žloutky40 g
cukr krupice20 g
vanilkový lusk1/4 ks
kukuřičný škrob1 lžička
Grand Marnier1 lžička
Na ozdobu:
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) dle chuti
čerstvá máta dle chuti
Postup přípravy:

Chuť vanilkového pudinku mi připomíná dětství, tu bezstarostnost každého dne. Dnes, když už jsem o něco větší, si ho doma připravuji sama. Dělám tento domácí vanilkový pudink, který má opravdu skvělou chuť a já doufám, že si ho jednou bude připomínat náš Vojta.

1. 150 ml smetany ke šlehání smícháme s cukrem a dáme do rendlíku. Přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Odstavíme z plotny a vyndáme vanilkový lusk. 

2. Zbytek smetany si smícháme se žloutky, kukuřičným škrobem a Grand Marnier. Žloutkovou směs vmícháme do smetany a dáme znovu na plotnu. Vaříme do zhoustnutí.

3. Hotový pudink dáme do misek a necháme vychladnout.

4. Ozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

TIP: Cukr krupici můžete nahradit světlým třtinovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno