Pažitka
Název:

Domácí vícezrnné kaiserky ze špaldové mouky


Domácí vícezrnné kaiserky ze špaldové mouky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka typ 1050330 g
celozrnná špaldová mouka170 g
máslo20 g
sádlo30 g
mléko275 ml
sůl12 g
droždí1/2 kostky
semínka (lněná a slunečnicová) dle chuti
mák na posypání
Postup přípravy:

Milovníci domácího pečiva si určitě nyní přijdou na své. Pokud milujete kaiserky, pojďte si upéct spolu se mnou domácí. Věřte, že nebudete litovat!

Droždí jsem rozpustila ve vlažném mléce a pak jsem smíchala všechny ingredience dohromady a vypracovala hladké nelepivé těsto. Hnětla jsem ho ručně asi 20-30 minut. Pak jsem ho dala do mísy, pokropila mlékem a nechala jsem ho asi 20-30 min v troubě na 30 st.
Pak jsem ho rozdělila na 10 dílů cca o 81-85g a skládala jsem je do bochánku, naskládala na plechy s pečícím papírem – po 5ks na plech a tupou stranou nože udělala tři zářezy. Pokropila vodou a zakryla celofánem. Takto kynuly 45-60 min. Mezitím jsem si rozpálila troubu na 230 stupňů a dolů dala starý plech (na zapaření trouby). Po nakynutí jsem opět bochánky pokropila vodou a posypala mákem. Dala jsem do trouby a na plech na dně chrstla hrnek horké vody. Takto jsem to pekla 10-12 min.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno