

| Korpus (korpusy jsem pekla z trojité dávky): | |
| žloutky | 3 ks |
| cukr | 100 g |
| kakao | 30 g |
| voda | 4 lžíce |
| polohrubá mouka | 70 g |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| bílky (sníh) | 3 ks |
| Krém (z trojité dávky): | |
| máslo | 30 g |
| hladká mouka | 30 g |
| mléko | 1 hrnek |
| máslo | 140 g |
| cukr | 100 g |
| kakao | 40 g |
| vejce | 1 - 2 ks |
| Dále je potřeba (3 ks dovnitř 3 ks na zdobení): | |
| smetana ke šlehání 33% | 6 ks |
| ztužovač šlehačky (Smetana fix) | 6 ks |
U nás byl víkend ve víru oslav. Můj kmotr slavil krásné kulatiny, a jelikož je jeho nejoblíbenější dort Harlekýn, tak jsem mu ho musela upéct, to je přeci jasné, že jo? A rovnou MEGA HARLEKÝNA!
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené).
Krém
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.
Máslo, cukr, kakao a vejce ušleháme, přidáme vychladlou kaši a máme hotový krém. Vejce se přidává pro lesk krému, není nutné jej přidávat.
Postup na přípravu dortu
První den si upečeme korpus (forma o průměru 26cm), vychladíme a přes noc necháme přikrytý fólií v igelitové tašce. Druhý den korpus 3x prořízneme, takže vzniknou celkem 4 patra. První korpus potřeme krémem, přiklopíme druhým plátem korpusu. Další patro natřeme ušlehanou smetanu se ztužovačem a opět přiklopíme korpusem. Poté zase potřeme krémem a přiklopíme posledním plátem.
Celý dort nakonec potřeme krémem a zbývající krém vložíme do cukrářského sáčku a dozdobíme dort. Smetany si vyšleháme společně se ztužovačema a také pomocí cukrářského sáčku ozdobíme celý dort. Nakonec dort postrouháme čokoládou a dozdobíme podle vlastní fantazie.