Pažitka
Název:

Dort KOČIČKA BÍLÁ


Dort KOČIČKA BÍLÁ


Ingredience:
Tmavý korpus:
žloutky6 ks
cukr200 g
kakao60 g
voda8 lžic
polohrubá mouka140 g
prášek do pečiva1,5 balíčku
bílky6 ks
Kakaový krém:
máslo30 g
hladká mouka30 g
mléko1 hrnek
máslo140 g
cukr100 g
kakao40 g
Banánový krém:
mléko500 ml
cukr2 lžíce
banánový puding2 ks
máslo50 g
cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Náš Pétík měl narozeniny a jelikož je milovník kočiček, tak volba motivu dortíku byla jasná. Tak tady další dortík jako inspirace pro vás!

Tmavý korpus

Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny a poté ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme na 180°C. Čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené.

Kakaový krém (dělala jsem ho z dvojité dávky)

Z másla (30 g) a mouky (30 g) uděláme jíšku, přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo (140 g) a cukr (100 g) ušleháme, přidáme kaši, kakao a vymícháme.

Banánový krém

Z mléka, cukru a pudingů uvaříme hustý puding a necháme vychladnout. Na horký puding dáme potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí "škraloup" a necháme vychladnout.

Máslo vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý puding a vše vyšleháme v hladký krém. 

Postup

Korpus prořízneme na pláty a promažeme tmavým krémem. Celý dort je nutné poté pomazat banánovým světlým krémem, aby neprosvítal kakaový krém pod potahovou hmotou. Takto připravený dort necháme do druhého dne zatuhnout v lednici. Druhý den následuje potahování dortu potahovou hmotou Smartflex Velvet a zdobení. Jedlý papír s obrázkem jsem přilepila cukrářským gelem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno