Pažitka
Název:

Dort prasátka na koupališti


Dort prasátka na koupališti


Ingredience:
Korpus světlý:
vejce6 ks
cukr moučka200 g
olej150 ml
voda220 ml
polohrubá mouka380 g
vanilkové aroma pár kapek
Krém:
máslo90 g
hladká mouka90 g
mléko3 hrnky (250 ml)
máslo420 g
cukr300 g
holandské kakao Carla120 g
Dále budete potřebovat:
Carla Čokoládové jazýčky mléčné1 balení
Carla Čokoláové jazýčky bílo-mléčné1 balení
potahovací hmota Smartflex Velvet mandlová příchuť dle potřeby
Postup přípravy:

Blíží se nám letní sezóna, určitě se těšíte na koupaliště, tak vám posílám jeden “koupák”, ale né obyčejný, rovnou bahenní. Můj malý Péťa slaví druhé narozeniny a já přemýšlela, jakou tématiku dortíku zvolit. Ten kdo zná mého malého raubíře, by vám potvrdil, že Péťa je pěkné kvítko a “čuník”, no prostě kluk. Jediné s čím s zatím neztotožňuje je klid – tak snad si vezme příklad z lenošivých prasátek...

Nejprve si vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 25 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Krém
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, pak přidáme mléko a uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout.

Máslo a cukr vyšleháme, pak přidáme vychladlou kaši, kakao a máme připravený krém.

Vychlazený dortový korpus prořízneme a promažeme krémem. Celý dort pomažeme krémem i na povrchu. Boky dortu uhladíme do hladka a na vrchní část dortu navrstvíme zbývající krém, který již neuhladíme, ale rozmažeme lžící, tak abychom vytvořili „bahenní koupaliště pro prasátka“. Boky dortu ozdobíme čokoládovými jazýčky od CARLA Chocolate. Toto zdobení boku dortu je snad nejjednodušší, které znám a je velmi praktické, protože díky jazýčkům máme již naznačené porce dortu (menší, či větší) – dort se tedy krájí mezi jazýčky. Nakonec je ta nejhezčí práce, na kterou se vždy těším – modelování. Prasátka, kruh a nezapomeňte na křidélka, ať se nám prasátko neutopí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno