Pažitka
Název:

Doupovské řezy


Doupovské řezy


Ingredience:
Na těsto:
hladká mouka400 g
kakao1 lžíce
Hera250 g
prášek do pečiva1 ks
žloutek1 ks
mléko5 lžic
Náplň:
tvaroh měkký750 g
žloutky3 ks
cukr moučka250 g
solamyl1 lžíce
vanilkový pudink1 ks
mléko1/2 l
sníh ze 4 bílků
Poleva:
cukr moučka150 g
máslo50 g
kakao2 lžíce
voda2 lžíce
Postup přípravy:

Vítězný recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Vendulky Špetlíkové-Balaštíkové. Ještě jednou gratulujeme a vy se milí pažitkáři nechte inspirovat.

Nejprve si uděláme těsto z ingrediencí a necháme ho v potravinové fólii klidně dvě hodiny odležet v ledničce.
Můžeme si vymazat a vysypat plech, aby nám práce šla později od ruky.
Vrhneme se na náplň, kde nejprve uvaříte vanilkový pudink, který přidáváme do náplně později vychlazený. Takže si v půllitru mléka uvaříme pudink. A necháme vychladit.
Zpracujeme ostatní suroviny na náplň z tvarohu a smícháme s vychlazeným pudinkem.
Vyšleháme si zbylé 4 bílky na tuhý sníh, který opatrně vmícháme do nádoby s náplní.
Nyní rozkrojíme odleželé těsto na dvě půlky.
První půlku strouháme na hrubém struhadle na plech po celé jeho ploše.
Potřeme krémem tak, aby nezbylo "suché / volné" místečko.
Vezmeme druhou půlku těsta a znovu strouháme po celé ploše pečící nádoby či hlubšího plechu. 

Jakmile máme hotovo, vkládáme do trouby vyhřáte na 180°C a pečeme asi 30 minut.

Mezitím si připravíme polevu, kde smícháme suroviny a jakmile buchtu vyndáme z trouby poléváme, tak nějak CIK-CAK (smích)
Buchtu necháme vychladnout a za chvíli můžeme krájet a servírovat.

Doboru chuť Vám přeje Vendy!

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Špetlíková Balaštíková

    zavřít okno