Pažitka
Název:

Drobenkový koláč s tofutvarohem


Drobenkový koláč s tofutvarohem


Ingredience:
Ingredience na drobenku:
polohrubá mouka350 g
kypřící prášek3/4 balení
holandské kakao3 lžíce
Alsana máslo200 g
moučkový cukr90 g
tuk a mouka na vymazání formy
Na tofutvaroh:
tofu natural410-425 g
ovesné mléko210 ml
citronová šťáva2 lžíce
moučkový cukr6 lžic
vanilkový cukr1 balení
vanilkový pudink3/4 lžíce
Postup přípravy:

Tentokrát se s vámi podělím o jeden z mých oblíbených moučníků. Je to vlastně úplně jednoduchá buchta na plech - drobenkový koláč s tofutvarohem. Ale zatraceně dobrá!


Plech vymažete tukem a vysypete moukou.
Připravíte náplň. Tofu zbavíte přebytečné tekutiny, nakrájíte do do užší nádoby a přidáte k němu zbylé suroviny na náplň. Vše rozmixujete dohladka.
V míse smícháte všechny sypké suroviny na drobenku a přidáte tuk pokrájený na menší kostky. Rukama vše promícháte a budete směs mačkat tak dlouho, dokud nebudete mít drobenku konzistence vlhkého písku.
Asi 3/4 drobenky rovnoměrně nasypete na dno plechu. Drobenku zalijete náplní a zasypete zbytkem drobenky.
Koláč budete péct asi hodinu na 180 °C. Hotový koláč krásně drží pohromadě a má ztuhlou náplň.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Veronika Svitáková

    zavřít okno