

| Ingredience: | |
| hlíva ústřičná | 200 g |
| droždí | 1 a 1/2 balíčku |
| malé žampiony | 150 g |
| kurkuma nebo kari koření | špetka |
| máslo | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| petrželka nebo libeček | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| Nočky: | |
| vejce | 1 ks |
| sůl | špetka |
| dětská krupička | dle potřeby |
"Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt" říkávaly a říkají naše babičky a v zimě přijdou zeleninové polévky a vývary vždy vhod.
100 g žampionů a 100 g hlívy očistíme a pokrájíme na plátky. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka. Na másle zpěníme pokrájenou zeleninu a přidáme houby. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, špetku kurkumy (kari), vodu a povaříme doměkka. Ponorným mixérem vše nahrubo rozmixujeme a dál povaříme. Do vroucí polévky zavaříme noky z krupičky a jednoho vejce. Polévku dozdobíme petrželkou a zbytkem hub, které jsme nakonec pokrájeli na plátky a orestovali na másle. Podle chuti osolíme a opepříme.
Podrobné info: