Pažitka
Název:

Drožďová pomazánka


Drožďová pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
droždí200 g
paštiky200 g
cibule1/2 menší
špek (4x4 cm)20 g
mléko50 ml
vejce2 ks
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Máte rádi drožďovou pomazánku? Tohle je prostě naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky. Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste!

Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.

DOBROU CHUŤ!!!

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno