Pažitka
Název:

Drožďové knedlíčky


Drožďové knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
plátek másla1 cm
malá cibule1 ks
droždí1 kostka (42g)
granulovaný česnek1 lžička
mléko1 sklenička (1dl)
strouhanka1/2 skleničky
Postup přípravy:

Z droždí máme rádi různé pomazánky, ale také knedlíčky, které míváme v zeleninovém, kuřecím, ale i uzeném vývaru. Já knedlíčky dělávám bez vajíčka a jsou moc dobré.

V kastrůlku na rozehřátém másle orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. 
Přidáme rozdrobené droždí a za stálého míchání necháme rozpustit. Když se začne mírně přichytávat k okrajům kastrůlku, přidáme mléko, promícháme a necháme přejít varem.
Odstavíme ze sporáku, přidáme česnek, sůl a strouhanku a vymícháme těstíčko ne moc tuhé konzistence.
Větší talíř navlhčíme vodou, kávovou lžičkou nabíráme z kastrůlku těstíčko a klademe na talíř menší hromádky.
Z nich mezi navlhčenými dlaněmi tvarujeme knedlíčky o průměru cca 2 cm, které poté hromadně zaváříme ve vývaru 5 - 8 minut, než vyplavou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno