Pažitka
Název:

Dršťková polévka z hlívy ústřičné


Dršťková polévka z hlívy ústřičné


Ingredience:
Ingredience:
hlíva ústřičná750 g - 1 kg
větší brambory2 ks
větší cibule1 ks
kmín špetka
sůl dle chuti
pepř celý nebo hrubě mletý špetka
bobkový list1 ks
chilli nebo pálivá paprika dle chuti
majoránka špetka
česek1 stroužek
jíška dle potřeby
olej, ale lepší je sádlo dle potřeby
zeleninový nebo houbový vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Pokud milujete hlívu, je tato polévka to správné obědové povyražení pro vás. Kdo by se bránil originální dršťkové polévce, zde určitě ohrnovat nos nebude.

Na oleji, nebo sádle orestujte cibuli nakrájenou na kostičky do zlatova a přidáme hlívu nakrájenou na plátky podobné hovězím dršťkám (napříč přes žebrování). Zaprášíme minimálně 2 lžičkami sladké papriky, přidáme kmín a pepř, bobkový list a chilli, brambory nakrájené na kostky a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme vařit do měkka. 
Uvařenou polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a majoránkou. 
Pokud jsme zvyklí, tak zahustíme jíškou, nebo aspoň moukou, ale není podmínkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno