Pažitka
Název:

Drůbeží mandlová paštika


Drůbeží mandlová paštika


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
velká cibule nakrájená na jemno1,5 ks
smetana200 ml
červené víno1 - 1,5 dcl
hořčice1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
tymián špetka
máslo100 g
Postup přípravy:

Tento recept mám od své dcery. Výborná svačina i večeře....

Očistíme játra a nakrájíme na menší kousky, které přidáme k restované cibulce a společně restujeme cca 5 - 7 min. Poté zalijeme vínem a necháme zredukovat. Sůl, pepř dle chuti, 1 dcl smetany a necháme provařit. Rozmixujeme do hladka, přidáme zbytek smetany, hořčici, tymián a máslo. Hmotu přelijeme do formy vymazané máslem, možno vyložit opečenou anglickou. Kdo má chuť může přidat nasekané mandle. Na závěr přelijeme trochou přepuštěného másla. Doma nám moc chutná a tak i snad Vám bude.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno