

| Ingredience: | |
| mleté drůbeží maso | 500 g |
| větší cibule + 1 cibule do pekáčku | 2 ks |
| domácí strouhanka | 1 a 1/2 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| sušená rajčtaa v oleji | dle potřeby |
| pepř | dle chuti |
| zelené olivy | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| vývar nebo voda | dle potřeby |
| bylinky | dle chuti |
| jarní cibulka | dle chuti |
| Příloha: | |
| bramborová kaše | dle potřeby |
Dnes jsem měla krásné kuřecí maso a tak jsem maso doma umlela a přidala jsem bylinky podle italské kuchyně.
Maso promícháme s vejci, pokrájenou cibulí, všemi drcenými bylinkami, sušenými drcenými rajčátky a olivami. Přidáme podle potřeby další bylinky. Přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme.
Můžeme přidat i nakrájenou jarní cibulku. Uděláme jednu větší šišku, kterou vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem nebo vodou a přikryjeme na cca 20 minut alobalem. Po této době pečeme odkryté. Na konci pečení přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli a dál pečeme dozlatova. Podáváme s hořčičnou bramborovou kaší.