Pažitka
Název:

Drůbeží vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky s TUC strouhankou


Drůbeží vývar se zeleninou a játrovými knedlíčky s TUC strouhankou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí paličky4 ks
mrkev2 ks
celer1/4 ks
cibule1/2 ks
petržel1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kurkuma špetka
Knedlíčky:
kuřecí játra300 g
vejce1 ks
změklé máslo1 lžíce
muškátový květ dle chuti
cherry rajčátka2 ks
česnek2 - 3 stroužky
strouhanka z TUC krekrů dle potřeby
hrášek dle chuti
kuuřice dle chuti
Dále budete potřebovat:
nudle dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Polévky jsou v zimě u nás skoro na denním pořádku a i masový vývar se snažím vždy něčím ozvláštnit. Například jako dnes játrovými knedlíčky se strouhankou z krekrů TUC.

Maso a očištěnou zeleninu vložíme do tlakového hrnce. Přidáme sůl, půlku cibule i se slupkou, špetku kurkumy, cherry rajčata, zalijeme vodou a tlakujeme cca 15 - 20 minut. 

Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. 

Játra nasekáme (nameleme), přidáme vejce, muškátový květ, pepř, česnek a strouhanku z TUC krekrů. Mokrou rukou vytvoříme kuličky, které dáme na chvíli do chladu. Po této době vývar přecedíme a zavaříme knedlíčky, které povaříme cca 8 minut. 

Zeleninu pokrájíme na drobné kostičky. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme do polévky uvařené nudle a petrželku.

Ideální jsou domácí nudle, ale já ráda používám čínské nudle, které přeliji vodou a 20 - 25 minut je nechám v míse. Poté je přecedím a nakonec zavařím do polévky.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno