Pažitka
Název:

Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou


Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou


Ingredience:
Buchtičky:
mléko125 ml
cukr krupice50 g
rozpuštěné máslo50 g
žloutek1 ks
sůl12 lžičky
polohrubá mouka250 g
citronová kůra dle chuti
droždí1/2 kostky
Omáčka:
mléko500 ml
vanilkový pudink v prášku1 balíček
vanilkový lusk1 ks
cukr moučka dle chuti
rum2 cl
žloutek1 ks
máslo20 g
Postup přípravy:

Tak pro dospělé jitrnička a dětem dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou. No a jak si dávají robátka do nosu, mají boule za ušima i s krémem.

Zadělat těsto na buchtičky můžete ručně či v robotu. Předem si ale nechte vzejít kvásek z trochy mléka, mouky, cukru a kvasnic.

Pokud ale máte doma domácí pekárnu, tak do ní dejte všechny ingredience v pořadí přesně jak je v receptu.

Po vykynutí si těsto rozdělte na několik hadů přibližně jako prst tlustých. Plech si vymažte máslem a pruhy dejte podél vedle sebe.

Zbytkem másla pokropte na povrchu a nechte 30 minut pod utěrkou nakynout.

Mezi tím si rozpalte troubu na 180°C.

Nakynuté buchtičky cukrářskou kartou, a nebo kovovou obracečkou překrojte.
Vzniknou vám krásné buchtičky jedna jako druhá . Díky máslu na povrchu se vám po vychladnutí budou krásně oddělovat.

Pečte cca 20 minut. V podstatě se ale držte barvy (dorůžova).

Než se vám upečou, tak si uvařte vanilkovou omáčku.
V rendlíku si ohřejte mléko s cukrem a vanilkovým luskem. Nejprve ho rozkrojte, vyškrábněte semínka a lusk nechte vyvařit. Podle návodu na sáčku si uvařte pudink, do kterého přidáte rum a po odstavení z plamene a zprudka zašleháme i žloutek a plátek másla.

Vlažné buchtičky natrhejte, přelijte omáčkou a podávejte.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno