Pažitka
Název:

Dušená kuřecí prsa s chřestem a hráškem


Dušená kuřecí prsa s chřestem a hráškem


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej2 lžíce
pórek1 ks
česnek2 stroužky
tymián2 snítky
kuřecí prsní řízky4 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nové brambory (ideálně malé)400 g
kuřecí vývar800 ml
čerstvý hrášek (nebo mražený)200 g
zelený chřest1 svazek
citron dle chuti
Postup přípravy:

Polévka a hlavní jídlo v jednom.

Rychle hotové a lehké jídlo, přesně dělané do teplého počasí. Kombinace kuřecího masa s křupavou zeleninou ve vývaru, kterému ten správný šmrnc dodá citrónová šťáva je prostě boží.

Pórek pokrájejte na tenká kolečka, česnek na plátky a ze snítek tymiánu odrhněte lístky. V hrnci nechte rozehřát olivový olej, přidejte pórek, česnek i lístky tymiánu. Na velmi mírné plamenu pomalu opékejte do měkka, přibližně 10 minut.

Zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory. Podle velikosti je buď nechte vcelku, přepulte nebo pokrájejte. Přiveďte k varu a přidejte kuřecí prsa, která jste předem posolili a opepřili. Maso bude ve vývaru potopené přibližně do poloviny. Pod pokličkou nechte dusit 15-20 minut (podle velikosti prsou).

Chřest pokrájejte na třetiny. Chřestové hlavičky dejte stranou a pokrájené chřestové stonky přidejte do hrnce. Vařte 5 minut. 

Nakonec přidejte chřestové hlavičky a hrášek a ještě asi 3 minuty povařte.

Z hrnce vyndejte prsa. Každé prso nakrájejte na tenké plátky. Do talířů vlijte vývar se zeleninou a navrch položte pokrájené maso.

Servírujte se čtvrtkou citrónu. Podle mě je nejlepší do vývaru celou čtvrtku vymáčknout, ale nechte na každém, ať si polévku doladí podle vlastní chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno