

| Ingredience: | |
| oháňka nasekaná na menší kousky | 2 kg |
| olej | 1 lžíce |
| zázvor | 2 kousky cca 2 cm |
| česnek | 6 stroužků |
| badyán | 3 - 4 ks |
| drcený koriandr | 1 lžíce |
| hřebíček | 6 ks |
| bobkový list | 3 ks |
| čínské víno na vaření (Shaoxing víno) | 1/2 šálku |
| tmavá sojová omáčka | 2 lžíce |
| lehká sojová omáčka | 3 lžíce |
| třtinový cukr | 1 lžíce |
| koření 5 vůní | 1 lžička |
| voda | 1 a 1/2 šálku |
| sůl | dle chuti |
Londýnské pracovní odskočení si z Prahy, bylo naplánováno nejen dle práce, ale samozřejmě dle možností skočit něco nového objevit k jídlu.
Ochutnala jsem úžasné maso z oháňky, a hned mi hlavou běžela myšlenka jak právě tuto pochoutku spojit s milovanými ingrediencemi.
Dnes je celkem chladno a tak jsem se pustila do dušené oháňky po čínsku.
Výsledek je famózní. Maso se krásně oddělí od kostí. Je to pecka.
Oháňky očistěte a osušte. Na větší pánvi rozehřejte olej a oháňku opečte do hněda ze všech stran. Vyjměte a dejte na talíř.
Do hrnce přidejte zázvor, česnek, drcený koriandr, badyán, hřebíček, bobkový list a lžičku koření 5 vůní. Vařte asi 2 minuty.
Nyní přidejte rýžové víno, tmavou sójovou omáčku, světlou sójovou omáčku třtinový cukr, vodu a sůl (pozor na sůl, protože sójová omáčka je už dost slaná).
Přidejte oháňku zpět do hrnce, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte 2,5 hodiny až 3h, dokud maso nezměkne, neoddělí se od kostí a většina kapaliny se neodpaří. Občas zamíchejte a přidejte vodu, pokud je to nutné, aby se zabránilo slepování. Podávejte s rýží a jarní cibulkou. Dobrou chuť.
Podrobné info: