Pažitka
Název:

Dušená oháňka po čínsku


Dušená oháňka po čínsku


Ingredience:
Ingredience:
oháňka nasekaná na menší kousky2 kg
olej1 lžíce
zázvor2 kousky cca 2 cm
česnek6 stroužků
badyán3 - 4 ks
drcený koriandr1 lžíce
hřebíček6 ks
bobkový list3 ks
čínské víno na vaření (Shaoxing víno)1/2 šálku
tmavá sojová omáčka2 lžíce
lehká sojová omáčka3 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
koření 5 vůní1 lžička
voda1 a 1/2 šálku
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Londýnské pracovní odskočení si z Prahy, bylo naplánováno nejen dle práce, ale samozřejmě dle možností skočit něco nového objevit k jídlu.

Ochutnala jsem úžasné maso z oháňky, a hned mi hlavou běžela myšlenka jak právě tuto pochoutku spojit s milovanými ingrediencemi. 

Dnes je celkem chladno a tak jsem se pustila do dušené oháňky po čínsku. 

Výsledek je famózní. Maso se krásně oddělí od kostí. Je to pecka. 

Oháňky očistěte a osušte. Na větší pánvi rozehřejte olej a oháňku opečte do hněda ze všech stran. Vyjměte a dejte na talíř. 

Do hrnce přidejte zázvor, česnek, drcený koriandr, badyán, hřebíček, bobkový list a lžičku koření 5 vůní. Vařte asi 2 minuty.

Nyní přidejte rýžové víno, tmavou sójovou omáčku, světlou sójovou omáčku třtinový cukr, vodu a sůl (pozor na sůl, protože sójová omáčka je už dost slaná). 

Přidejte oháňku zpět do hrnce, přiveďte k varu a snižte teplotu. Vařte 2,5 hodiny až 3h, dokud maso nezměkne, neoddělí se od kostí a většina kapaliny se neodpaří. Občas zamíchejte a přidejte vodu, pokud je to nutné, aby se zabránilo slepování. Podávejte s rýží a jarní cibulkou.  Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Bártová

    zavřít okno