Pažitka
Název:

Dušené hovězí se zeleninou a bramborovým pyré


Dušené hovězí se zeleninou a bramborovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
hovězí plecko250 g
mražená zeleninová směs300 g
malá cibulka1 ks
olej2 lžíce
brambory5 ks
mléko150 ml
Solčanka1 hrstička
mletá sladká paprika1 hrstka
Postup přípravy:

Jednoduché, přesto chutné a vydatné jídlo pro malé i velké strávníky. Zase se přesvědčuji, že v jednoduchosti je "krása" a není třeba zase tolik ingrediencí. Nám moc chutnalo, tak doufám, že vám bude také.

Maso očistíme a nakrájíme na kostky, okořeníme solčankou a paprikou a na oleji necháme zatáhnout. Podlijeme troškou vody a za občasného míchání a podlévání dusíme cca 2 hodiny do změknutí. Před koncem necháme šťávu zredukovat na požadovanou konzistenci.

Cibulku oloupeme, pokrájíme nadrobno a na trošce oleje zpěníme. Přidáme zmraženou směs, posypeme solčankou a opět za občasného míchání dusíme do změknutí. Většinou není třeba podlévat vodou, zmražená zelenina sama pustí tekutinu a směs se krásně i zahustí.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté slijeme, přidáme horké mléko a rozmixujeme na hladké pyré.

Poté jen servírujeme a já vám přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno