Pažitka
Název:

Dušené hovězí se zelenými fazolkami pro děti od 1 roku


Dušené hovězí se zelenými fazolkami pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
hovězí na guláš (zadní nebo kližka)cca 500 g
mražené fazolové lusky200 g
velká cibule2 ks
česnekcca 5 stroužků
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dušené hovězí na milion způsobů doplňuje tento recept s použitím zelených fazolek. Je stejně tak dobrý, jako ten milion předchozích.

Cibuli nakrájejte na jemno, tři stroužky česneku (z celkových pěti) promáčkněte nožem a nasekejte na drobné kousky. Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. V hrnci rozpalte potřebné množství oleje a začněte na něm smažit cibulku. Až bude lehce zlátnout, přidejte i maso a česnek, ve směsi obalte a počkejte, až se maso zatáhne. Česnek do hrnce rozhodně nedávejte dříve, zhořkl by. Opečenou směs podlijte horkou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso ponořené, ale ne více. Stáhněte teplotu pod hrncem tak, aby voda jen pozvolna bublala, přikryjte poklicí a nechte dusit do změknutí (bude to trvat něco kolem 1,5 hodiny). Průběžně kontrolujte a znovu podlévejte, abyste maso nepřipálili. Nejlepší je maso vždy tzv. vydusit do základu (tj. nechat téměř úplně odpařit vodu), a znovu podlít; takto opakovat. 

Až bude maso měkké, přidejte k němu fazolky a prohřejte je. Přidejte také prolisovaný zbylý česnek, případně ještě dosolte. Můžete servírovat. Na obrázku jsem jako přílohu použila bílou quinou, hodí se ale určitě třeba i rýže nebo brambory či kaše. 

Pokud vlastníte multicooker, můžete jej k tomuto receptu využít následovným postupem: 15 minut funkce FRY, poté cca 2 hodiny funkce STEW.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno