Pažitka
Název:

Dušené telecí s brokolicí pro děti od 7 měsíců


Dušené telecí s brokolicí pro děti od 7 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
telecí nebo hovězímasocca 750 g
brokolicecca 2/3 košťálu
velká rajčata2 ks
velká cibule1 ks
česnekcca 3 stroužky
vývar/voda dle potřeby
bobkový list2 ks
libeček snítka
tymián snítka
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dušené hovězí na milion způsobů, to nikdy nemůže zklamat.

Maso nakrájejte na kostky, cibuli nahrubo, česnek na plátky a brokolici oberte na růžičky. Na trošce oleje do základu osmažte cibuli, po chvilce přidejte i česnek a maso a společně dorestujte do zlatova (v multicookeru funkce FRY, cca 10 minut). Na závěr přidejte polovinu brokolice, rajčata, všechno koření a podlijte vodou tak, aby vše bylo ponořené, ale ne více. Pozvolna za velmi mírného bublání duste do změknutí masa (v multicookeru funkce STEW) - dle typu masa a velikosti kostek to bude trvat přibližně 1,5 hodiny, klidně ale duste i déle. Občas zkontrolujte a dolijte vodu, pokud to bude potřeba. V závěru dušení na posledních cca 10 minut přidejte zbylou brokolici, kterou dovaříte už jen do změknutí (v multicookeru, ale i mimo něj, můžete využít napařovač a brokolici tedy uvařit v páře). Tuto brokolici, kterou vaříte "na krásu" dejte stranou, stejně jako maso, a nezapomeňte také vybrat koření. Zbytek rozmixujte na hladké pyré, nebo chcete-li omáčku. Poté do ní zase můžete vrátit maso i nerozmixovanou brokolici a servírovat například s bramborovou kaší, doladěno parmezánem, jako jsem to udělala já. 

 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno