

| Ingredience: | |
| červená řepa | 4 - 5 ks |
| máslo | 50 g |
| badyán | 1 ks |
| skořice | 1 svitek |
| šalotk | 1 ks |
| třtinový cukr | 3 lžíce |
| červený vinný ocet | 100 ml |
| kůra z 1 pomeranče | dle chuti |
| jablko | 1 ks |
| nasekané lístky petrželky | hrst |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Receptem na zelí z červené řepy jsem se inspirovala na webu apetiteonline.cz. Takto připravené zelí je opravdu vynikající a věřím, že si každý pochutná.
Řepu uvaříme ve vodě do měkka, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Máslo rozehřejte v hrnci, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou šalotku a řepu a posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 20 minut. Dobře vše promíchejte.
Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě dalších asi 20 minut, až bude vše měkké. Nakonec je možné ozdobit zelí petrželkou a pomerančovou kůrou.
Podrobné info: