Pažitka
Název:

Dvoubarevný chlebíček se šlehačkou a ovocem


Dvoubarevný chlebíček se šlehačkou a ovocem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka450 g
cukr moučka200 g
olej150 ml
žloutky6 ks
vlažná voda10 lžic
kypřící prášek1 a 1/2 ks
kakao3 lžíce
bílky na sníh6 ks
rum2-3 lžíce
šlehačka ve spreji1 ks
mražené ovoce350 g
solamyl1 lžíce
Postup přípravy:

Tento sladký chlebíček vypadá na stole fakt úžasně. Pokud chcete oslnit návštěvu, je to ten správný dezert, pro dnešní den!

Směs ovoce (višně, rybíz, maliny a borůvky) dáme do kastrůlku, posypeme cukrem, přidáme trošku vody a krátce povaříme. Jen tak, aby se mražené ovoce rozehřálo. Přilijeme škrob rozmíchaný ve lžíci vody a svaříme do zhoustnutí. Podáváme teplé nebo studené. Záleží na vaší chuti.

Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny, přidáme 10 lžic vody a mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme kakaem.
Chlebíčkovou formu vymažeme a vysypeme moukou.
Střídavě vkládáme do formy světlé a tmavé těsto.

Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut.

Vychladlý chlebíček nakrájíme, pokapeme rumem a ozdobíme ovocem a šlehačkou.
 

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno