

| Ingredience: | |
| kozácká klobása | 300 g |
| sterilované červené fazole | 400 g |
| sterilované bílé fazole | 400 g |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 4 stroužky |
| olivový olej | dle potřeby |
| uzená paprika | 1 a 1/2 lžíce |
| červená paprika | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| spařená a oloupaná rajčata | 4 ks |
| sušený tymián | dle chuti |
| čerstvá petrželka | dle chuti |
| sušené oregano | dle chuti |
Luštěniny bychom neměli zapomínat zařazovat do svého jídelníčku, a proto mám pro vás recept, kde najdete rovnou dva druhy fazolí.
Klobásu nakrájíme na kolečka, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno. Fazole červené i bílé slijeme. V hlubší nádobě rozehřejeme olej, orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem, přidáme orestovat kolečka klobásy. Přisypeme uzenou papriku a necháme krátce rozvonět. Do nádoby s klobásou přidáme pokrájená spařená a oloupaná rajčata a omytou pokrájenou červenou papriku. Přidáme sůl a pepř. Zamícháme a vaříme cca 15 minut. Zdobíme petrželkou. Podáváme s celozrnným pečivem.
Podrobné info: