Pažitka
Název:

Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem (hrnkový)


Dvoubarevný moučník s tvarohovým krémem (hrnkový)


Ingredience:
Ingredience:
celá vejce2 ks
cukr krupice1 hrnek (po 300ml)
olej1/2 hrnku
hladká mouka2 hrnky
prášek do pečiva1 ks
vanilínový cukr1 ks
mléko1 hrnek
kakao2 lžíce
Krém:
mléko500 ml
vanilkový pudink2 ks
cukr2 - 3 lžíce
měkký tvaroh2 ks
rum1 - 2 lžíce
máslo125 g
Postup přípravy:

Taky máte rádi jako já jednoduché moučníky? Pak vsaďte na tenhle, povede se určitě každému a nemusíte hledat ani váhu.

Těsto je velmi jednoduché. 

Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, důkladně promíchejte v hladkou hmotu a polovinu vylijte na vyšší plech vyložený pečícím papírem. 

Do druhé poloviny vsypte přes sítko kakao, rozmíchejte a nalijte světlé těsto. Můžete trochu promíchat. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 - 20 minut. 

Upečení zkuste špejlí a nechte dobře vychladnout. 

V kastrůlku se studeným mlékem rozmíchejte pudinkové prášky s cukrem a zahřejte. Chvilku vařte, neustále míchejte, aby se nevytvořily hrudky. Jakmile je pudink dostatečně hustý, odstavte ze zdroje tepla, vmíchejte ihned máslo, rum a pak tvarohy.

Dobře vše vyšlehejte. Krém naneste na chladný korpus a rozetřete. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou. Nechte v lednici dobře vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno