

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 1 hrnek | 
| polohrubá mouka | 1 hrnek | 
| prášek do pečiva | 1 sáček | 
| rozmačkaná pečená dýně | 1 hrnek | 
| mléko | 1 hrnek | 
| olej | 3/4 hrnku | 
| třtinový cukr | 3/4 hrnku | 
| vejce | 2 ks | 
| sekané ořechy | 4 lžíce | 
| sekané sušené švestky | 3 lžíce | 
| hrozinky | 3 lžíce | 
| vanilkový cukr | 1 sáček | 
| čokoláda na vaření | 65 g | 
| ztužený tuk | 3 lžíce | 
Máte doma přebytek dýně a nevíte co s ní? Vyzkoušejte tento recept na skvělý vláčný moučník se sušeným ovocem a ořechy.
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme do formy vymazané olejem a vysypané kokosovou moučkou, případně hrubou moukou. Těsto má mít středně hustou konzistenci - asi jako bábovkové. Pečeme při 160°C asi 30 minut - pokud se těsto nechytá na špejli a povrch je zlatavý, máme hotovo.
Necháme vychladnout, pak polijeme čokoládou rozpuštěnou na páře se ztuženým tukem a dále zdobíme podle svého uvážení či momentální nálady. 
 
 Dýňáček je krásně vláčný už první den, a pokud nemusíte čokoládu, bude Vám chutnat s mírně oslazenou zakysanou smetanou.
Dýni Hokkaido dobře omyjeme a neloupanou nakrájíme na kousky cca 10 x 5 cm a pokapeme olejem. Pečeme na pečicím papíře v troubě asi 20 minut při 200°C. Po vychladnutí vidličkou rozmačkáme. Pokud nám dýňová kaše zbude, lze ji zamrazit a použít do polévek, omáček, pomazánek nebo na další moučníky.
 
 Do těsta zkuste přidat brusinky, fíky, meruňky i další sušené ovoce. Pokud máte alergii na ořechy, můžete je vynechat.
 
 Syrové těsto ochutnejte a oslaďte podle sebe.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ