Pažitka
Název:

Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem


Dýňáky s jogurtovo-česnekovým dipem


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1/2 ks
batát1 ks
vejce2 ks
majoránka3 lžičky
chia semínka3 lžičky
zázvorová šťáva2 lžičky
bílý jogurt5 velkých lžic
špaldová chlebová mouka8 velkých lžic
sůl špetka
Jogurtovo-česnekový dip:
bílý jogurt5 velkých lžic
česnek1 větší stroužek
Postup přípravy:

Konečně máme tento měsíc volný víkend, kdy jsme doma. Tak jsem ho nechtěla strávit v kuchyni. Hlavně poslední dobou opět neustále bojuji s myšlenkou co zase uvařit, co budeme jíst a jelikož mi Klaudinka ještě tolik nepoví co by ráda a manžel mi s větou "já nevím" moc nepomůže, padla volba na nějaké placky. Chtěla zase něco trochu jiného, tak vznikly tyto dýňáky.

Vše smícháme dohromady. Postupně část odebíráme a přehazováním z ruky do ruky vytvoříme menší koule, které přeneseme na plech s pečícím papírem a trochu rozplácneme. Pečeme na 200° přibližně 25 minut do zlatova.

Jogurtovo-česnekový dip:

Stroužek česneku prolisujeme do jogurtu a promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno