

| Ingredience: | |
| oloupaná dýně Hokkaido | 200 g |
| třtinový cukr (muscovado) | 120 g |
| vejce | 2 ks |
| zkysaná smetana | 150 g |
| mléko | 100 ml |
| celozrnná hladká pšeničná mouka | 120 g |
| hladká mouka | 120 g |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| olej | 2 lžíce |
| skořice | 1 lžička |
| kraobový prášek | 1 - 2 lžíce |
| menší jablka | 2 ks |
| cukr krystal | 2 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| nasekané vlašské ořechy | 2 lžíce |
Sezónní moučník, který nezabere hromadu času a přitom chutná tak dobře.
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme pečícím papírem.
Do mísy nastrouháme dýni, přidáme cukr, vejce, zakysanou smetanu, mléko, karob, obě mouky a prášek do pečiva.
Důkladně promícháme a nalijeme na plech.
Urovnáme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené a dáme péct.
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
Asi po 10 minutách, kdy se povrch těsta zatáhne, vyndáme buchtu z trouby a rychle na ni rozložíme plátky jablek vedle sebe, pečeme dalších cca 25 minut.
V polovině druhé fáze pečení přepneme troubu na horní ohřev.
Když jsou jablka opečená a buchta se po vpíchnutí špejlí nelepí, vyndáme ji z trouby.
Do kastrůlku vložím krupicový cukr, lžíci vody a vaříme, dokud nezačne karamel zlátnout.
Poté odstavíme a necháme chvíli odležet, asi minutu, než se karamel „ustálí“ a nebude bublat. Poté buchtu posypeme rovnoměrně ořechy a pocákáme karamelem.
Doboru chuť!
Podrobné info: