Pažitka
Název:

Dýňová buchta s jablky a karamelem


Dýňová buchta s jablky a karamelem


Ingredience:
Ingredience:
oloupaná dýně Hokkaido200 g
třtinový cukr (muscovado)120 g
vejce2 ks
zkysaná smetana150 g
mléko100 ml
celozrnná hladká pšeničná mouka120 g
hladká mouka120 g
prášek do pečiva1 ks
olej2 lžíce
skořice1 lžička
kraobový prášek1 - 2 lžíce
menší jablka2 ks
cukr krystal2 lžíce
olej1 lžíce
nasekané vlašské ořechy2 lžíce
Postup přípravy:

Sezónní moučník, který nezabere hromadu času a přitom chutná tak dobře.

Troubu předehřejeme na 180 °C. 
Plech vyložíme pečícím papírem. 
Do mísy nastrouháme dýni, přidáme cukr, vejce, zakysanou smetanu, mléko, karob, obě mouky a prášek do pečiva. 
Důkladně promícháme a nalijeme na plech. 
Urovnáme, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené a dáme péct. 
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. 
Asi po 10 minutách, kdy se povrch těsta zatáhne, vyndáme buchtu z trouby a rychle na ni rozložíme plátky jablek vedle sebe, pečeme dalších cca 25 minut. 
V polovině druhé fáze pečení přepneme troubu na horní ohřev. 
Když jsou jablka opečená a buchta se po vpíchnutí špejlí nelepí, vyndáme ji z trouby. 
Do kastrůlku vložím krupicový cukr, lžíci vody a vaříme, dokud nezačne karamel zlátnout. 
Poté odstavíme a necháme chvíli odležet, asi minutu, než se karamel „ustálí“ a nebude bublat. Poté buchtu posypeme rovnoměrně ořechy a pocákáme karamelem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno