Pažitka
Název:

Dýňová curry polévka


Dýňová curry polévka


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1 ks
malá brambora1 ks
cibule1 ks
červená curry pasta1 lžíce
kokosové mléko200 ml
mletý římský kmín a koriandr1/2 lžičky
drcené chilli špetka
máslo nebo ghí kousek
čerstvý koriandr dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
Postup přípravy:

Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Už jsem jich vyzkoušela spoustu a jako poslední mě chuťově zaujala tahle s červenou curry pastou a kokosovým mlékem. Připravovala jsem ji v polévkovači Easy Soup od Tefal, na který jsem nedávno sepsala recenzi.

1. Pokud budete připravovat polévku v polévkovači, je nutné si cibuli zesklovatět na másle v jiném kastrůlku. K cibuli ke konci restování přidáme rozvonět curry pastu. Vše vložíme do nádoby polévkovače. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a brambor, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a kokosovým mlékem. Přiklopíme a zvolíme program Krémová polévka. Polévkovač se sám postará díky svému mixéru o skvělou konzistenci. Do hotové polévky vmícháme posekaný čerstvý koriandr.

2. Pokud budete vařit bez polévkovače, postup bude stejný, jen s tím rozdílem, že kokosové mléko přilijeme až po rozmixování polévky a necháme ho ještě pár minutek prohřát. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno