Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 1 ks |
malá brambora | 1 ks |
cibule | 1 ks |
červená curry pasta | 1 lžíce |
kokosové mléko | 200 ml |
mletý římský kmín a koriandr | 1/2 lžičky |
drcené chilli | špetka |
máslo nebo ghí | kousek |
čerstvý koriandr | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby |
Dýňová polévka patří neodmyslitelně k podzimu. Už jsem jich vyzkoušela spoustu a jako poslední mě chuťově zaujala tahle s červenou curry pastou a kokosovým mlékem. Připravovala jsem ji v polévkovači Easy Soup od Tefal, na který jsem nedávno sepsala recenzi.
1. Pokud budete připravovat polévku v polévkovači, je nutné si cibuli zesklovatět na másle v jiném kastrůlku. K cibuli ke konci restování přidáme rozvonět curry pastu. Vše vložíme do nádoby polévkovače. Přidáme na kostky nakrájenou dýni a brambor, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem nebo vodou a kokosovým mlékem. Přiklopíme a zvolíme program Krémová polévka. Polévkovač se sám postará díky svému mixéru o skvělou konzistenci. Do hotové polévky vmícháme posekaný čerstvý koriandr.
2. Pokud budete vařit bez polévkovače, postup bude stejný, jen s tím rozdílem, že kokosové mléko přilijeme až po rozmixování polévky a necháme ho ještě pár minutek prohřát.
Podrobné info: