

| Ingredience: | |
| máslová dýně | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Sambal oelek | 1 lžička |
| olivový olej | dle potřeby |
| česnek | 3 stroužky |
| zázvor | cca 3 cm |
| koriandr | hrst |
| limetka | 2 ks |
| rybí omáčka | 2 lžíce |
| kokosové mléko | 1 plechovka |
| kuřecí, hovězí nebo zeleninový vývar | 300 ml |
| široké rýžové nudle | dle potřeby |
Dlouho mi tu ležela máslová dýně. Masa bylo přes víkend dost a tak bylo jasno. Uvařila jsem Malajskou dýňovou Laksu s kokosovým mlékem.
V rozehřáté troubě pečte 30 minut na 200°C dýni, kterou oloupejte, nakrájíte na kostičky či plátky, pokapejte olejem, posypete solí a pepřem.
Mezi tím si v hmoždíři rozdrťte: chilli pastu, česnek, zázvor a stonky z koriandru. Dále přidejte šťávu z půlky limety a stejné množství olivového oleje. Ještě chvilku míchejte paličkou, až vznikne kašička. Lístky si nechte až do hotové polévky.
Ve woku rozpalte trošku oleje, vložte pastu z hmoždíře a chviličku restujte. Přidejte kokosové mléko a vývar.
Zmírněte plamen a provařte polévku 15 minut.
Nudle uvařte dle návodu a můžete polévku servírovat.
Naberte do misky polévku, přidejte nudle, posypte kousky dýně a ozdobte koriandrem.
Dobrou chuť!
Podrobné info: