Pažitka
Název:

Dýňová laksa z Malajsie


Dýňová laksa z Malajsie


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Sambal oelek1 lžička
olivový olej dle potřeby
česnek3 stroužky
zázvorcca 3 cm
koriandr hrst
limetka2 ks
rybí omáčka2 lžíce
kokosové mléko1 plechovka
kuřecí, hovězí nebo zeleninový vývar300 ml
široké rýžové nudle dle potřeby
Postup přípravy:

Dlouho mi tu ležela máslová dýně. Masa bylo přes víkend dost a tak bylo jasno. Uvařila jsem Malajskou dýňovou Laksu s kokosovým mlékem.

V rozehřáté troubě pečte 30 minut na 200°C dýni, kterou oloupejte, nakrájíte na kostičky či plátky, pokapejte olejem, posypete solí a pepřem.

Mezi tím si v hmoždíři rozdrťte: chilli pastu, česnek, zázvor a stonky z koriandru. Dále přidejte šťávu z půlky limety a stejné množství olivového oleje. Ještě chvilku míchejte paličkou, až vznikne kašička. Lístky si nechte až do hotové polévky.

Ve woku rozpalte trošku oleje, vložte pastu z hmoždíře a chviličku restujte. Přidejte kokosové mléko a vývar.

Zmírněte plamen a provařte polévku 15 minut.

Nudle uvařte dle návodu a můžete polévku servírovat.

Naberte do misky polévku, přidejte nudle, posypte kousky dýně a ozdobte koriandrem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno