Pažitka
Název:

Dýňová omáčka s noky a kuřecím masem


Dýňová omáčka s noky a kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido1/3 ks
kuřecí prsa1/2 kg
smetana 30% dle potřeby
cibule1 ks
petrželová nať velká hrst
olej4 lžíce
sojová omáčka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
červená paprika dle chuti
gnocchi500 g
Postup přípravy:

Dýně se stala v posledních letech velice oblíbenou surovinou. Ani já jsem nezůstal pozadu a připravil z ní jednoduchou, rychlou a velmi chutnou omáčku, která zasytí celou rodinu.



Připravíme si suroviny a můžeme začít.

Kuřecí prsa zbavíme blanek a nakrájíme je na středně velké kostky.

Cibuli nakrájíme nadrobno.

Na rozpáleném oleji osmažíme kuřecí prsa, která osolíme, opepříme a zaprášíme lžičkou červené papriky. Po osmažení je vyndáme děrovanou naběračkou, aby nám na pánvi zůstal výpek.

Na pánev nyní dáme semínek zbavenou dýni na malé kostičky, cibuli a petržel nasekanou nahrubo. Za stálého míchání necháme dýni změknout.

Po změknutí dýně, trvá to cca 15 minut, obsah pánve přendáme do nádoby vhodné pro mixování. Vše důkladně, dohladka rozmixujeme a vrátíme zpět na pánev. Zředíme smetanou.

Dochutíme sojovou omáčkou, solí, případně ještě pepřem. Noky připravíme dle návodu. Servírujeme posypané petrželí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno