

| Ingredience: | |
| dýně Hokkaido | 400 g |
| anglická slanina | 100 g |
| cibule | 1 ks |
| vejce | 6 ks |
| cheddar | 80 g |
| máslo nebo olej | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| pažitka | na posypání |
...opět co dům dal. Ale tak nám zachutnala, že už jsme si ji dělali několikrát. Zbytek dýně mám teď v lednici skoro pořád. A pokud ji k večeři neupeču, třeba s další zeleninou, udělám tuhle podzimní omeletu.
Dýni pokrájejte na kostičky a upečte v troubě. Na 200°C to bude trvat asi 15 minut. Mezitím si pokrájejte na drobno cibuli a pažitku a nastrouhejte sýr.
Připravte si 2 pánve (ano, jde to i postupně jenom s jednou :). Na každou dejte lžíci másla nebo oleje, přidejte cibuli (do každé pánve půlku) a anglickou slaninu pokrájenou na kostičky. Opékejte do zlatova, poté přidejte i dýni a každou pánev zalijte lehce rozkvrdlanými třemi vejci.
Ihned po zalití vejci omelety osolte, opepřete a posypejte strouhaným sýrem, ať se stihne rozpustit. Omeleta je hotová za pár minut. Z ohně ji stáhněte v té chvíli, kdy uvidíte, že už jsou vajíčka skoro tuhá, asi jako vajíčka na hniličku (ještě trochu dojdou). Nenechávejte ji péct delší dobu, byla by suchá.
Na závěr posypejte pažitkou.
Dobrou chuť.