Pažitka
Název:

Dýňová omeleta


Dýňová omeleta


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido400 g
anglická slanina100 g
cibule1 ks
vejce6 ks
cheddar80 g
máslo nebo olej2 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
pažitka na posypání
Postup přípravy:

...opět co dům dal. Ale tak nám zachutnala, že už jsme si ji dělali několikrát. Zbytek dýně mám teď v lednici skoro pořád. A pokud ji k večeři neupeču, třeba s další zeleninou, udělám tuhle podzimní omeletu.

Dýni pokrájejte na kostičky a upečte v troubě. Na 200°C to bude trvat asi 15 minut. Mezitím si pokrájejte na drobno cibuli a pažitku a nastrouhejte sýr.
Připravte si 2 pánve (ano, jde to i postupně jenom s jednou :). Na každou dejte lžíci másla nebo oleje, přidejte cibuli (do každé pánve půlku) a anglickou slaninu pokrájenou na kostičky. Opékejte do zlatova, poté přidejte i dýni a každou pánev zalijte lehce rozkvrdlanými třemi vejci.
Ihned po zalití vejci omelety osolte, opepřete a posypejte strouhaným sýrem, ať se stihne rozpustit. Omeleta je hotová za pár minut. Z ohně ji stáhněte v té chvíli, kdy uvidíte, že už jsou vajíčka skoro tuhá, asi jako vajíčka na hniličku (ještě trochu dojdou). Nenechávejte ji péct delší dobu, byla by suchá. 
Na závěr posypejte pažitkou.
Dobrou chuť.

 
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno