Pažitka
Název:

Dýňová ovesná kaše


Dýňová ovesná kaše


Ingredience:
Ingredience:
mléko250 ml
jemné ovesné vločky3 - 4 lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
skořice1/2 lžičky
muškátový oříšek pár strouhnutí
mletý zázvor (nemusí být) špetka
sůl špetka
*dýňové pyré1 vrchovatá lžíce
sladidlo (med, javorový sirup, agávový sirup...) dle chuti
Postup přípravy:

Máte raději dýni naslano nebo nasladko? Přiznám se, že u nás vede dýně pečená v troubě, buď samotná s česnekem, solí a bylinkami, nebo v jednom pekáčku s kuřetem, brambory a mrkví. Taky jako příloha k masu, rozšťouchaná s bramborami, máslem a smetanou. Skvělá je ovšem i nasladko. Na blogu najdete čokoládovo-dýňovou bábovkudýňový cheesecake s karamelem i  odkaz na čokoládovo-dýňový cheesecake pro Bella Rose. Naposledy jsem zkusila přidat dýňové pyré do ovesné kaše a je to vážně dobrota. Nemluvě o tom, že ta krásně oranžová barva vám rozzáří i mlhavý a pochmurný podzimní den.

PS: Kaši si dochuťte a dozdobte podle svého. Skvělé budou lískové a vlašské ořechy, mandle, jablíčko (podušené nebo čerstvé křupavé, nakrájené na kostky), čokoládové pecky, mandlové máslo, rozinky... fantazii se meze nekladou.

V rendlíku smícháme mléko a vločky, na mírném plameni za stálého míchání přivedeme k varu a zhruba 2 minuty povaříme. Vmícháme vanilku, koření, sůl a dýňové pyré a další minutu provaříme. Osladíme podle chuti, přelijeme do misky a přidáme oříšky, ovoce...

Tip: Pokud máte rádi kaše, ve kterých stojí lžíce, přidejte vloček o trochu více. Myslete ale na to, že kaše houstne postupně, a to i po odstavení ze sporáku. Navíc do ní poté vmícháte i další ingredience, tím se také zahustí. Konzistenci, která vám bude vyhovovat, asi neodhadnete hned napoprvé - o důvod víc si kaši udělat i příště.

https://www.vestavne-spotrebice.cz/varne-desky%20indukcni/filtr-znacka-aeg,electrolux,/0/0/0/0/0/

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Šišková

    zavřít okno