Pažitka
Název:

Dýňová pečená polévka


Dýňová pečená polévka


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido (vydlabaná a rozkrájená na větší kusy)1 ks
bílá cibule2 ks
česnek5 stroužků
smetana na vaření250 ml
horká voda1 l
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
pečená cizrna dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Mám pro Vás další tip z mé kuchyně na výbornou podzimní polévku, kterou určitě vyzkoušejte je opravdu moc dobrá.

Na pečící papír dejte rozkrájenou dýni (i se slupkou), na čtvrtky pokrájenou cibuli a česnek. Zakápneme olejem, zasypeme drceným kmínem a pečeme na 200 stupňů 30 minut. 

Pak přendáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou a smetanou. Vše společně rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem 

Podáváme s pečenou cizrnou nebo dýňovými semínky či pečenými chlebovými krutonky. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno