Pažitka
Název:

Dýňová polévka

vegetariánský recept


Dýňová polévka


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1 ks
jablko2 ks
mrkev2 ks
menší celer1/2 ks
zeleninový vývar dle potřeby
smetana1 kelímek
sůl špetka
pepř špetka
parmezán dle potřeby
dýňový olej dle chuti
dýňová semínka dle chuti
Postup přípravy:

A takto se ji dýňová polévka ve Štýrsku. Štýrsko je oblast v Rakousku, kde se pěstuje dýně a vyrábí úžasný dýňový olej, který je skvěly do salátů. Salát bez tohoto oleje zde prostě neexistuje, a nakapat si ho do dýňové polévky je taky lahoda. 

Dýni Hokkaido (hodně lidi neví, že se neloupe, tak tedy neloupat) mrkev, celer, oloupaná jablka a zeleninový vývar povaříme. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme vše dohladka a zjemníme smetanou. Nakonec zakápneme dýňovým olejem a posypeme dýňovými semínky. Polévku můžeme podávat s domácím kváskovým chlebem a jak jinak, žen dýňovým.

Parmezán není dobrý jen do špaget, ale jsou z něj úžasné chipsy. Nastrouhejte parmezán na jemno, smíchejte s bylinkami dle chuti (já dala chilli).  Na plech udělejte kopečky, které trochu vytvarujte na placičky a nechte péct v troubě na 200°C cca 5 minut. Vzniklé chipsy přendejte na talíř a máte hotovo. Tyto parmazánové chipsy jsou úžasné i k vínu. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno