Pažitka
Název:

Dýňová polévka


Dýňová polévka


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido1 ks
menší žlutá cuketa1 ks
šalotka1 - 2 ks
mrkev2 ks
zázvorcca 1 cm
strouhaný parmazán3 lžíce
cottage1 kelímek
šalvěj pár lístků
máslo2 lžíce
olivový olej2 lžíce
smetana ke šlehání na zjemnění3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Na ozdobu:
dýňová semínka hrst
zakysaná smetana dle chuti
Postup přípravy:

Sezóna dýní je v plném proudu. U nás teď frčí nejvíce odrůda Hokkaido. Jakou máte nejraději vy?

1) Na pánvi si rozehřejte máslo a olej a orestujte na něm nadrobno nasekanou šalotku. Poté přidejte nakrájenou mrkev, dýni (neoloupanou) a cuketu. Doplňte nasekanými lístky šalvěje a pokrájeným zázvorem. Celé osolte a opepřete dle chuti.

2) Když zelenina zezlátne, přesypte ji do hrnce, zalijte vodou (500-750 ml) a povařte do změknutí (cca 15 minut). Přidejte nastrouhaný parmezán, cottage a rozmixujte. Poté přilijte smetanu ke šlehání a promíchejte.

3) Podávejte se zakysanou smetanou (případně smetanou ke šlehání) a opraženými dýňovými semínky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno