Pažitka
Název:

Dýňová polévka s cuketou, petželkou, tuřínem a jarní cibulkou


Dýňová polévka s cuketou, petželkou, tuřínem a jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko nebo jiný tuk dle potřeby
máslová dýně285 g
cuketa80 g
petržel1 ks
tuřín120 g
kmín dle chuti
jarní cibulka1/2 ks
voda1 l
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Až nebudete vědět co s přebytky dýně ze zahrádky, určitě ji využijte do polévky, má nezaměnitelnou a příjemnou chuť.

Máslovou dýni a cuketu oloupeme, vydlabeme. Očistíme si petržel s tuřínem. 
Na Ghí orestujeme pokrájenou máslovou dýni, cuketu, petržel, tuřín, zalijeme vodou, přidáme kmín, osolíme, vaříme do změknutí zeleniny a nakonec přidáme pokrájenou jarní cibulku, krátce prohřejeme. Při podávání můžeme ozdobit pokrájenou jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno