Pažitka
Název:

Dýňová polévka s kořenovou petrželkou, zázvorem, česnekem, novým kořením a tymiánem


Dýňová polévka s kořenovou petrželkou, zázvorem, česnekem, novým kořením a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko1 lžíce
cibule2 ks
máslová dýně1/4 ks
petržel1 ks
celer hrst
tymián dle chuti
nové koření2 kuličky
česnek1 stroužek
nastrouhaný zázvor1 lžička
himalájská sůl dle chuti
Postup přípravy:

Babička přinesla Máslovou dýni, že už by se jí chtělo podívat na zoubek a jelikož to byl pěkný macek, tak si to o polévku prostě říkalo. 

Orestujeme na Ghí cibulku, přidáme pokrájenou dýni, petržel, celer, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme 2 kuličky nového koření, čerstvý tymián, vaříme do změknutí. Před koncem vaření přidáme pokrájený česnek, krátce povaříme a přidáme nastrouhaný zázvor. Ten už jsme nevařila.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno