

| Ingredience: | |
| dýně Hokaido | 900 - 1000 g |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 2 - 3 stroužky |
| čerstvá meduňka | dle chuti |
| zakysaná smetana (tvaroh) | dle chuti |
| drcený kmín | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| máslo | dle potřeby |
| krutony | dle potřeby |
Dýňová polévka s chutí meduňky, zjemněná zakysanou smetanou.
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte asi lžíci oleje a orestujte cibulku dozlatova. Oloupaný česnek rozmáčkněte čepelí nože a přidejte k cibuli. Dýni rozkrojte a vydlabejte zrníčka. Dýně Hokaido se nemusí loupat, proto ji rozkrájejte a ořezejte jen nepěkná místa. Dýni přidejte do hrnce a zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Osolte, okmínujte a opepřete. Vařte doměkka.
Když je dýně měkká, rozmixujte ji tyčovým mixérem dohladka. Přidejte asi lžíci másla.
Servírujte s čerstvě nasekanou meduňkou, krutony a nočkem ze zakysané smetany. Můžete ale použít i tvaroh.
Podrobné info: